Home iPhone 5c prijs

iPhone 5c prijs

De beste iPhone 5c prijzen

De iPhone 5c die begin september 2013 op de Amerikaanse markt is verschenen, komt zoals gewoonlijk met een hoge prijs. Dit nieuwste model uit de iPhone collectie is in een paar opzichten anders dan de bekende modellen die Apple de afgelopen jaren heeft uitgebracht. De iPhone 5c is namelijk naast de bekende witte en zwarte uitvoering ook verkrijgbaar in groen, blauw, geel of roze. Eerdere modellen waren enkel in de standaard kleuren wit en zwartte koop. De iPhone 5c is in meer opzichten een vreemde eend in de bijt. Waar tot nu toe alle iPhones een aluminium casing hadden, is de casing van de iPhone 5c gemaakt van kunststof. De iPhone heeft met iPhone 5c, waarbij de c voor “color” staat, dus uiterlijk een gedaanteverandering ondergaan.


Bekijk direct de beste iPhone 5c aanbiedingen bij:    belsimpel      gsmwijzer      kpn      studentmobiel      tmobile      typhone

De iPhone 5c is iets goedkoper

De iPhone 5c is te koop in twee verschillende vormen. Een versie met 16 GB schijfruimte en een versie met 32 GB schijfruimte. De prijs voor het los aanschaffen van de eerste iPhone 5c is €599,- Voor de intern grotere variant betaal je 100 euro meer. Natuurlijk is dit een hoog bedrag, maar daarmee heb je wel een mooi stukje techniek in handen. Met een abonnement is de iPhone 5c prijs relatief laag. De prijs die je daar voor betaalt, concurreert met de prijzen voor abonnementen van goedkopere toestellen van andere fabrikanten.

Specificaties

De iPhone 5c kost dus een smak geld, maar de technische specificaties liegen er niet om. Hoewel de A6 processor en de 8 megapixel camera in kwaliteit gelijk zijn aan die van de iPhone 5, kun je met de iPhone 5c wel gebruik maken van het 4G-netwerk. Dit laatste kon met de iPhone 5 nog niet. De iets duurdere, tegelijk uitgebrachte variant op de iPhone 5c, de iPhone 5s, heeft iets betere specificaties, maar is ook duurder dan de iPhone 5c. Wat dat betreft heeft Apple de consument duidelijk twee opties gegeven: één met verbeteringen op exterieur vlak en één met duidelijke verbeteringen op technisch vlak.

Prijsvergelijking

De iPhone 5c prijs als los toestel is zoals gezegd €599,- Deze prijs is vergelijkbaar met prijzen bij de introductie van eerdere toestellen, zoals de iPhone 4s en de iPhone 5. Die waren destijds ook rond de €600,- Waar er enkele maanden nog werd gespeculeerd dat de c van iPhone 5c voor “cheap” zou staan, blijkt dit dus niet het geval. De iPhone 5s is door de verbeterde specificaties gemiddeld zo’n 100 euro duurder dan de kleurrijke iPhone 5c.

Toekomstbeeld prijzen

Zoals bij eerder uitgebrachte versies van de iPhone zal ook de prijs van de iPhone 5c de komende maanden licht dalen. iPhones blijven echter altijd prijzige apparaten door de hoogstaande technische specificaties en zijn gebruiksvriendelijkheid. Sommigen suggereren dat Apple op den duur minder iPhones zal verkopen door de hoge prijs. Hoewel de afzet van de iPhone de afgelopen tijd achterblijft ten opzichte van modellen van andere fabrikanten, is het zeer de vraag of Apple werkelijk iets aan de prijs zal gaan doen. Hoogwaardige producten als iPhones zullen waarschijnlijk ook in de toekomst een hoge prijs hebben. Ben je overtuigd, wacht dan niet langer en ga ook voor de iPhone 5c!

Comments are closed.